HTML

christaylor

Friss topikok

  • ismeretlen_59182: andie mcdowell? nem. kicsit sem hat meg. még csak különösebben nem is kedvelem. na, nekünk nagyon... (2008.05.08. 12:04) 4
  • christaylor: azt is megkérdezte, a születési helyet. :) húú,nem tudom a program nevét,de majd megkérdezem neked... (2008.04.18. 15:05) A jellemzésem
  • christaylor: :D jó, összeszedem magam! (2008.04.13. 21:11) Boybands, part I.
  • lacc: Ja-ja... az az érdekes, hogy a saját számai meg baromi bénák... szóval lehet, hogy a csaj tud, csa... (2008.04.03. 10:52) Levezetésképp
  • cifcu: nagyon szívesen, ingyen tanács mindig jól jön :) (2008.04.02. 08:03) Csőstül jön a baj

Linkblog

Újfent filmes

2008.03.24. 18:52 christaylorblog

Lassan kifogyok majd a normálisabb bejegyzéscímekből, viszonylag már az összes értelmesebbet elhasználtam, lásd "ismét filmes, a változatosság kedvéért filmes", ésatöbbi. Ha már minden veszni látszik, akkor majd visszatérek a számozásra, azt hiszem. Lesz filmes 1., meg filmes 26. is.

De most még sikerült egyet kitalálnom. :)

Nos, rettentő sok filmet láttam az elmúlt időszakban is, szívesebben csinálnék már valami mást, állandó filmnézés helyett. És most mondjuk nem az olvasásra gondoltam.

Mai filmjeink a következőek lesznek:

Golyózápor, Showgirls, Amerikai szépség, Transformers, Rocky Balboa, Veszedelmes viszonyok.

És akkor az első a sorban a Golyózápor, ami akkora nagy csalódás volt, hogy nagyon. Méghozzá a legkellemesebbik fajtából. Igazi, fekete humorú akcióvígjáték. Tényleg sokat röhögtem rajta, folyamatosan. Pedig ott volt az, hogy a maga 86 percével nem fog a kedvemre tenni (már tudjuk ugye, a szabályt, hogy másfél óránál rövidebb filmben ne bízz!). De nem, annyira tetszett, hogy bekerült a Sporttolvajok mellé a sorba, ami mostanáig az első és egyetlen olyan másfél óránál rövidebb film volt, ami még szórakoztatott is. Clive Owen és Monica Bellucci viccesek voltak. Izgultam és nevettem egyszerre. Továbbá meztelenkedtek is a filmben és kénytelen voltam egy ponton elgondolkodni azon, hogy azok vajon Monica saját keblei-e? Merthogy akkorák voltak.

Showgirls: nagyon sok évvel ezelőttről csak annyi ragadt meg a filmből az agyamban, hogy a főszereplőnőnek nagyon béna neve van, Nomi. Nem tudok különösebben jókat mondani a filmról. Igazából nem értem, miért olyan nagy szám. Vagy miért tartották valaha annak. Azért, mert legálisan meztelenkednek benne egy csomót? Ati lakótárs, mikor felajánlottam neki, hogy nézze majd meg, csak annyit mondott, hogy akkor inkább megnéz valami rendes pornót, mint ezt. Bár van benne leszbikus szál is, de a száját- soha -összezárni -nem- tudó Gina Gershon sokkal hitelesebbet alakít a Fülledtségben, itt elég lagymatag. Elizabeth Berkley még csak nem is szép Nomiként, az egy dolog, hogy jó a teste van, de kérdem én, vajon megérte-e neki egy film nyolcvan százalékát végigpucérkodni?Azóta ugyanis semmi emlékezeteset nem alakított. Továbbá azt sem értettem, hogy miért derült ki róla a film végén, hogy nem az, akinek valójában mondja magát, ha aztán meg az új információval senki semmihez nem kezd? Hát tényleg inkább valami pornó, mint ez mégegyszer.

Amerikai szépség: biztosan velem van a baj, de annyi sok kultfilmet nem vagyok képes értékelni. Kevin Spacey-t imádom, istenien játszik, a srác, Ricky meg nagyon jól néz ki. De mi a film lényege? Vagy ez is az én hibám, hogy valami értelmet próbálok meglátni benne, holott lehet, hogy nem is kellene keresni semmi ilyesmit? Egyébként ajánlom megnézni, mert érdekes film amúgy.

Transformers: erre is várnom kellett persze, míg eljut hozzám, de én már igazán nem izgatom magam ilyeneken, hogy valamit moziban szeretnék megnézni. Bár jó lenne akkor látni, amikor műsoron van, de ha másképp nem megy, hát kivárom a soromat, aztán úgysem kell sok idő neki és meglesz a film itthon is. Így volt ez a Transformers-szel is. Tudni kell, hogy sem nekem, sem az öcsémnek nem volt, mert nem vettek nekünk. Bezzeg az unokatesóinknak, így aztán, ha összejöttünk, ezekkel játszottunk (meg bevettük a G.I. Joe-kat is). Igazából én nem szerettem a fiúk játékait, nem érdekeltek, de azért mégis megdobogtatta a szívemet kicsit, mikor kiderült, hogy filmet készítenek, transzformerszest. Hűű, nekem nagyon tetszett, az a helyzet. Jó két és fél órás mozi, de nem unatkoztam cseppet sem. Követhető, izgalmas, végig szuper zenével.

A szokásos két dolog zavart csak: miért megint az amerikaiak mentik meg a Földet a pusztulástól? És hogy van az, hogy a gonoszak megint lerombolnak egy egész várost mindenestül harc közben, de ez egyáltalán nem foglalkoztat senkit sem?

Rocky Balboa: az előző öt részből mindössze másfelet láttam, de az összes megtekintése nem volt alapfeltétele az utolsó rész megnézésének. Különben is, Rocky történetét mindenki ismeri, kívül-belül, nem szükséges megnézni minden részt. Ajánlatos, de nem kötelező. A kritikusok nem fanyalogtak, mikor a mozikba került ez a befejező rész, sőt, lelkesedtek, hogy meglepően jó és élvezetes. Nem hallgattam az ösztöneimre, miszerint kritikus véleményére soha nem adunk és ha azt mondják valamire, hogy jó, akkor annak is az ellenkezőjét vesszük, éppen ezért nagyon megörültem, mikor megkaptam a filmet. Rocky a harminc évvel ezelőtti kalapját hordja, eteti a teknőseit, van egy kis étterme és a múltban él. Aztán egy nap eljön a lehetőség, hogy bizonyítsa, öregember nem vénember. Sly arca rendesen szét van botoxolva meg plasztikázva, szinte semmi sem mozdul rajta, mikor beszél, se egy ránc, se a szája. Ennek ellenére dicséretes, hogy hatvanévesen ilyen felsőtestet mutogathat. Csak egy cseppet plöttyedt. Egyébként pedig igen sokat filozofál a filmben és sokszor nem is mond hülyeségeket. Öööö, hát a véleményem az, hogy olyan, se nem jó, se nem rossz. (És itt kénytelen vagyok a magam védelmére kelni, mert az utóbbi időben elég sok mindenre mondtam ugyanezt, de ha egyszer nem tetszik valami, akkor nem tetszik.).

És akkor, hogy mindjárt cáfoljam is azt, hogy mindent csak lehúzok, következik a Veszedelmes viszonyok, ami zseníális film, úgy ahogy van, Történetestül, szereplőstül. Mindenki tökéleteset alakít, Glenn Close-tól kezdve Uma Thurmanig. Van benne egy csomó meztelenkedés, bizony.Csak úgy süt át a vásznon a bosszú, a káröröm, az érzékiség, a vágy meg sok egyéb érzelem. Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, ráadásul még kosztümös is, szeressük.

Természetesen filmekben elhangzott dalok a végére! :)

Goo Goo Dolls: Before it's too late (a Transformers-ből)

Sheryl Crow: Sweet child o' mine (az Apafejből)

 

Kiegészítés: azt meg el is felejtettem megemlíteni, most emlékeztetett rá a filmbuzi, hogy a transzformerszes főszereplő kölyök lesz majd Indiana Jones fia a negyedik részben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://christaylorblog.blog.hu/api/trackback/id/tr75467786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása